fbpx

We snappen dat het (voor velen) niet makkelijk is om de perfecte jeans te kiezen wat past bij je figuur. Wat zijn eigenlijk de regels? Waar moet je op letten bij het kopen van een jeans en welke tips kan je goed gebruiken bij het aanschaffen van je nieuwe spijkerbroek. Geen paniek, we helpen je! We zochten het voor je uit en zette het op een rijtje! Have fun met het lezen van onderstaand artikel want je zal hierna zeker een professional-jeans-shopper zijn!
(Alle foto’s hebben we gevonden op Pintrest)

Boyfriend: De vorm van een boyfriend jeans is groot en eigenlijk zit er weinig vorm aan. Ze zijn vaak recht afgesneden waardoor het je achterkant groter maakt dan dat hij is. Als je lang en slank bent kom je goed weg met dit model. Je draag het model dan ook vaak snel oversized waardoor je al snel een stoer look creëert. Als je wat kleiner bent zorg er dan voor dat je  ook kiest voor een oversized maatje en dat je de pijpen niet oprolt maar juist naar beneden laat. Dit zorgt er namelijk voor dat je niet nog kleiner lijkt.

Skinny: HET model dat vast iedere vrouw in haar kast heeft liggen. Dit model is al heel wat jaren ontzettend populair en wij snappen wel waarom! Het zit ontzettend lekker en qua combineren met schoenen kan je veel leuke combinaties maken. Qua model figuur staat deze jeans het mooiste als je lang en slank bent maar ook als je wat voller bent dan kan je het prima combineren met een langer tuniek of trui. Met de skinny jeans leg je voornamelijk de nadruk op je benen en hoe langer, hoe mooier het uitkomt. Ben je klein? zorg er dan voor dat je de nadruk ergens anders optisch langer laat lijken! Kies bijvoorbeeld voor hoge hakken. Wat breder in de heupen? hoe donkerder de jeans, hoe beter je dat camoufleert en hoe dunner de benen, hoe meer je kan kiezen voor flink wat studs, scheuren of bleekvlekken.

Verhoogde taille & verlaagde taille: Bij een verhoogde taille krijg je er letterlijk een stukje jeans aan de bovenkant bij. Dit zorgt er dus voor dat je benen een heel stuk langer lijken. Super geschikt dus voor mensen met een lang bovenlichaam maar korte benen. Bij een verlaagde taille werkt het nou net andersom. Het zorgt ervoor dat je benen korter lijken maar je bovenlichaam juist langer. 

Capri: Vaak is dit model smal en skinny uitgesneden. Dit is dus wel even overwegen welke je gaat aanschaffen. Ben je wat steviger in zowel je benen als heupen, zorg er dan voor dat je voor een donkere wassing gaat. Het zelfde effect kan je maken door een skinny jeans op de rollen aan de onderkant. Denk ook hierbij: “hoe steviger, hoe donkerder je jeans, hoe smaller, hoe lichter en hoe meer bewerkingen

Cropped: Dit model is pas een tijdje terug in het modebeeld dus voor velen nog niet erg bekend. Dit model eindigt vaak halverwege de kuiten, denk hierbij aan een overdreven wijdt model met een soms wat gerafelde onderkant. Zoals je al wel zult verwachten zorgt dit ervoor dat je benen korter lijken dan dat ze zijn. Het hakt een soort van een behoorlijk stuk van je benen af. Het is dus echt geschikt voor mensen die over lange slanke benen beschikken.

Recht: Jeans met rechte pijpen net zoals het al zegt is het model dus van boven tot onder helemaal recht. Dit is daarom voor ieder figuur geschikt. Het zorgt er namelijk voor dat het voor ieder figuur op de beste manier uitpakt.

BootcutAan de onderkant is dit model wijder dan op de knie. Net als het rechte model is dit geschikt voor ieder figuur. Je kan het testen door je jeans plat op tafel te leggen en de onderkant van de pijp precies op de knie te leggen. Is het een klein beetje groter? dan heb je te maken met dit bootcut model. Ben je ook wat breder in je heupen? Dan is dit model ook echt wat voor jou! Het zorgt er namelijk voor dat de wijdere uiteinden het weer in balans brengen.

Flaired: Deze lijkt op de bootcut maar is aan de onderkant een heel stuk wijder. Daardoor zorgt dit model voor optische verkleining. Ben je wat kleiner? Dan kan je beter voor de bootcut kiezen.3 BELANGRIJKE tips bij het uitzoeken van een outfit

3 BELANGRIJKE tips bij het uitzoeken van een outfit

Bij het uitzoeken van een outfit kan je soms al helemaal vastlopen, laat staan als het gaat om een outfit die jouw die ene baan moet geven! Wij begrijpen dat en hebben 3 tips op een rijtje gezet waar je ALTIJD even rekening mee moet houden en goed over na moet denken!...

Hoe zelfvertrouwen je kan helpen met je business

Hoe zelfvertrouwen je kan helpen met je business

We zijn allemaal wel eens onzeker, vooral als wij vrouwen onze maandelijkse issue hebben en ons zelfverzekerde gevoel nergens te vinden is! Als jij een onderneming hebt is zulke onzekerheden helemaal niet handig maar wat helpt nu om je daar een beetje overheen te...

Closet Scan

closet Scan "Ik kijk graag met je mee om alles uit je kast te halen" BoekenJe kast hangt vol met kleding maar leuke setjes maken lukt niet! Je hebt het gevoel dat je een paar kleine tips nodig hebt om zelfstandig in de toekomst te kunnen combineren waarbij je beter en...

Body Scan

Body Scan "Ik kijk graag met je mee om alles uit je figuur te halen" Je bent altijd opzoek naar de perfecte outfit voor die ene meeting maar weet niet waar je aan moet trekken? Je hebt het gevoel dat je een paar kleine tips nodig hebt om zelfstandig in de toekomst te...

1 OP 1 SHOP ADVIES

Het 1 op 1 shop advies aanbod, is er om jouw te helpen bij je kleding keuze. De vragen wat past er goed bij mij en wat trek ik aan? helpen we de wereld uit! Mijn doet ik jou gevoel voor fashion naar een next level te tillen en onzekerheden op het gebied van kleding...

Plussize blogger ontwerpt zwemkleding

Plussize blogger ontwerpt zwemkleding

Fashion Katie Sturino: een blogster uit New York was het zat dat ze bij het uitzoeken van zwemkleding altijd gefrustreerd de winkel verliet. Dit is zo herkenbaar voor vele vrouwen waardoor haar eigen ontworpen zwemkleding nu zo’n succes is! Gewoon omdat het zo lekker...

DIY Bruisbal maken

DIY Bruisbal maken

Voor één bruisbal heb je nodig: -2,5 eetlepel citroenzuurpoeder-2,5 eetlepel baking soda-een scheutje badolie met een geur naar keuze-maizena-eventueel kleurstof Je mikt de citroenzuurpoeder en baking soda bij elkaar in een kom en mixt dit. Dan voeg je badolie toe,...

Fashion Nova heeft het slechtste photoshop team!

Fashion Nova heeft het slechtste photoshop team!

Fashion Nova een toffe webshop waar zowel mannen als vrouwen een outfit kunnen shoppen!  Op zich helemaal niets mis mee en ze hebben veel keuze. Echter slaan ze qua foto’s, waarbij ze hun kleding presenteren, de plank mis. We hebben geen idee wie zicht ontfermd over...