fbpx

Iedereen heeft wel “iets” met mode maar er zitten een aantal verbogen geheimpjes die niet iedereen weet. Wanneer is iets vintage en wat hebben auto’s te maken met de ontwikkeling van mode?

Vintage: Een kledingstuk moet zeker 20 jaar oud zijn, voordat we het vintage mogen noemen. Het woord Retro geeft aan dat het een kleding is die ze na hebben gemaakt van een vintage artikel.

Napoleon Bonaparte: heeft bedacht dat er knopen op de mouwen van een jasje moesten zitten. Waarom? zodat de soldaten hun loopneus niet aan hun mouw konden afvegen.

De auto: Wat heeft een auto te maken met mode zul je denken. Echter heeft het veel invloed gehad op de kleding van vrouwen tijdens de 18e eeuw. De rokken voor de dames werden een stuk korter zodat ze makkelijker in konden stappen.

Lichtbruine Jeans: Dit waren werkbroeken voor Amerikaanse goudzoekers, gemaakt van tentstof!

Bikini: De eerste bikini werd in 1946 geïntroduceerd. Dit item viel niet bij iedereen in de smaak. In sommige landen werd de bikini zelfs verboden en het dragen van een bikini werd door het Vaticaan verklaard als een zonde. 

De naam bikini: komt van het eiland Bikini, waar net daarvoor een atoombom was getest. De verwijzing hiernaar was dan ook dat de bikini in zou slaan als een bom. Mission accomplished, we kunnen niet zonder!

Knopen: Is het je wel eens opgevallen dat knoopsluitingen van mannen- en vrouwenkleding tegenovergesteld is? Vrouwen lieten zich vroeger namelijk aankleden (door bedienden), terwijl de mannen hun knoopjes gewoon zelf dicht deden.

Zwart dragen op een begrafenis: Komt uit de tijd van het Romeinse Rijk. In Engeland werd opgelegd dat weduwen tot vier jaar naar de door van hun partner zwart droegen. Raar zul je nu zeggen? sommige weduwen droegen de rest van hun lever zwarte kleding.

Modepolitie: Wij maken er een programma over. Wist je dat dit echt heeft bestaan in Zuid-Korea? In 1970 om precies te zijn. Politie ging de lengte van de rokken van dames meten. Als ze te kort waren, werden ze opgepakt!

Logo: Het eerste kledingmerk met een logo op een shirt was het kleine krokodilletje. Je ziet ze momenteel nog steeds op de polo’s van Lacoste.

Kindermode: Bestaat nog niet zolang. Vroeger werden kinderen hetzelfde gekleed als hun ouders. Uit een restje stof werd een mooie jurk gemaakt met hetzelfde patroon. Andere maten, dat dan weer wel. 

Blauw en Roze: De kleuren van een jongen en van een meisje zou je denken. Echter was dit in 1918 juist het tegenovergesteld. Roze was een echte jongenskleur aangezien het was afgeleid van rood: “een sterke gepassioneerde kleur” en blauw was juist voor de meisjes “een kwetsbaarder en sierlijke toon”.3 BELANGRIJKE tips bij het uitzoeken van een outfit

3 BELANGRIJKE tips bij het uitzoeken van een outfit

Bij het uitzoeken van een outfit kan je soms al helemaal vastlopen, laat staan als het gaat om een outfit die jouw die ene baan moet geven! Wij begrijpen dat en hebben 3 tips op een rijtje gezet waar je ALTIJD even rekening mee moet houden en goed over na moet denken!...

Hoe zelfvertrouwen je kan helpen met je business

Hoe zelfvertrouwen je kan helpen met je business

We zijn allemaal wel eens onzeker, vooral als wij vrouwen onze maandelijkse issue hebben en ons zelfverzekerde gevoel nergens te vinden is! Als jij een onderneming hebt is zulke onzekerheden helemaal niet handig maar wat helpt nu om je daar een beetje overheen te...

Closet Scan

closet Scan "Ik kijk graag met je mee om alles uit je kast te halen" BoekenJe kast hangt vol met kleding maar leuke setjes maken lukt niet! Je hebt het gevoel dat je een paar kleine tips nodig hebt om zelfstandig in de toekomst te kunnen combineren waarbij je beter en...

Body Scan

Body Scan "Ik kijk graag met je mee om alles uit je figuur te halen" Je bent altijd opzoek naar de perfecte outfit voor die ene meeting maar weet niet waar je aan moet trekken? Je hebt het gevoel dat je een paar kleine tips nodig hebt om zelfstandig in de toekomst te...

1 OP 1 SHOP ADVIES

Het 1 op 1 shop advies aanbod, is er om jouw te helpen bij je kleding keuze. De vragen wat past er goed bij mij en wat trek ik aan? helpen we de wereld uit! Mijn doet ik jou gevoel voor fashion naar een next level te tillen en onzekerheden op het gebied van kleding...

Plussize blogger ontwerpt zwemkleding

Plussize blogger ontwerpt zwemkleding

Fashion Katie Sturino: een blogster uit New York was het zat dat ze bij het uitzoeken van zwemkleding altijd gefrustreerd de winkel verliet. Dit is zo herkenbaar voor vele vrouwen waardoor haar eigen ontworpen zwemkleding nu zo’n succes is! Gewoon omdat het zo lekker...

DIY Bruisbal maken

DIY Bruisbal maken

Voor één bruisbal heb je nodig: -2,5 eetlepel citroenzuurpoeder-2,5 eetlepel baking soda-een scheutje badolie met een geur naar keuze-maizena-eventueel kleurstof Je mikt de citroenzuurpoeder en baking soda bij elkaar in een kom en mixt dit. Dan voeg je badolie toe,...

Fashion Nova heeft het slechtste photoshop team!

Fashion Nova heeft het slechtste photoshop team!

Fashion Nova een toffe webshop waar zowel mannen als vrouwen een outfit kunnen shoppen!  Op zich helemaal niets mis mee en ze hebben veel keuze. Echter slaan ze qua foto’s, waarbij ze hun kleding presenteren, de plank mis. We hebben geen idee wie zicht ontfermd over...