fbpx

Er bestaan ontzettend veel modeontwerpers. Alleen in Nederland zijn er al ontelbaar veel ontwerpers. Echter is er een klein clubje modeontwerpers die aan de top van deze markt staan en die keer op keer bewijzen dat ze de mooiste ontwerpen maken. Om je een klein beetje algemene “mode-kennis” mee te geven hebben hebben we het belangrijkste voor je opgeschreven.

 

Yves Saint Laurent: al vanaf zijn zeventien modeontwerper. In zijn begin jaren voor Christian Dior. Na zijn diensttijd begon hij zijn eigen modehuis, met de later bekend geworden merknaam YSL.
Yves was enorm populair binnen verschillende modekringen dankzij zijn gave om mannelijke, ruwe kleding om te vormen naar elegante ontwerpen voor vrouwen. Hij werd in de jaren 60 gezien als de bekendste modeontwerper van Parijs.

Coco Chanel: Franse ontwerpster en de oprichter van het merk Chanel. Het bekendste werd ze nadat ze de sterke figuren van de toenmalige mode, liet verdwijnen en wat meer casual, sportieve dameskleding. Chanel wordt beschouwd als de belangrijkste modeontwerpster ooit. Ze maakte niet alleen naam met haar kledingontwerpen, maar ontwierp ook juwelen, handtassen en parfums.

Calvin klein: in de jaren 80 voornamelijk ontzettend populair vanwege de onderbroeken lijn die ze ontwerpen. Hij is geboren in New York in 1942 en staat bekend als een zakenman die veel kapitaal heeft gegenereerd op basis van zijn charisma en uiterlijk. Momenteel is Calvin Klein zelf niet meer betrokken bij het modehuis.

Christian Dior: lanceerde in 1947 zijn eerste collectie voor de lente/zomer, die al snel bekendstond als de ‘New Look’: uiterst smalle tailles met uitlopende rokken. Dior is door “La Chambre Syndicale de la Haute Couture” als haute couture modehuis erkend.
Naast haute couture ontwierp Dior ook sieraden Dior stierf onverwachts in 1957.

Versace: Gianni Verace, de oorspronkelijke oprichter van het Versace merk werd in 1997 vermoord door een seriemoordenaar. Zijn zus  Donatella Versace nam het roer over en maakte Versace populairder dan ooit! Het merk staat bekend om het de elegante mannenlijn, zeemeermin-jurken en bijzondere materiaal keuzes. Versace is by far het met die het meest wordt gedragen door verschillende sterren.

Ralph Lauren: opende hij zijn eerste dassen-winkel in 1967, zijn eerste volledige mannencollectie in 1968 en in 1971 introduceerde Ralph zijn vrouwenlijn. De ontwerper staat bekend om zijn klassieke ontwerpen. Dat hij van alle markten thuis is bewees hij nadat hij zich niet alleen richt op mode maar via zijn Polo Ralph Lauren Corporation brengt hij ook interieurspullen, verf, meubels op de markt en heeft hij een eigen restaurant in Chigago.

Donna Karan: begon haar carrière als eindverantwoordelijke voor een design team, waarna ze uiteindelijk begon met zelf te ontwerpen.
Haar style staat bekend als ‘Seven Easy Pieces’, ontwerpen die zowel chic als alledaags zijn.
Donna Karan is de drijvende kracht achter het DKNY label (Donna Karan New york). Het merk heeft ook een populaire geurlijn.
DK is nog steeds actief in de modewereld, tegenwoordig met een eigen geur- en parfumlijn en met een lijn van brilmonturen.3 BELANGRIJKE tips bij het uitzoeken van een outfit

3 BELANGRIJKE tips bij het uitzoeken van een outfit

Bij het uitzoeken van een outfit kan je soms al helemaal vastlopen, laat staan als het gaat om een outfit die jouw die ene baan moet geven! Wij begrijpen dat en hebben 3 tips op een rijtje gezet waar je ALTIJD even rekening mee moet houden en goed over na moet denken!...

Hoe zelfvertrouwen je kan helpen met je business

Hoe zelfvertrouwen je kan helpen met je business

We zijn allemaal wel eens onzeker, vooral als wij vrouwen onze maandelijkse issue hebben en ons zelfverzekerde gevoel nergens te vinden is! Als jij een onderneming hebt is zulke onzekerheden helemaal niet handig maar wat helpt nu om je daar een beetje overheen te...

Closet Scan

closet Scan "Ik kijk graag met je mee om alles uit je kast te halen" BoekenJe kast hangt vol met kleding maar leuke setjes maken lukt niet! Je hebt het gevoel dat je een paar kleine tips nodig hebt om zelfstandig in de toekomst te kunnen combineren waarbij je beter en...

Body Scan

Body Scan "Ik kijk graag met je mee om alles uit je figuur te halen" Je bent altijd opzoek naar de perfecte outfit voor die ene meeting maar weet niet waar je aan moet trekken? Je hebt het gevoel dat je een paar kleine tips nodig hebt om zelfstandig in de toekomst te...

1 OP 1 SHOP ADVIES

Het 1 op 1 shop advies aanbod, is er om jouw te helpen bij je kleding keuze. De vragen wat past er goed bij mij en wat trek ik aan? helpen we de wereld uit! Mijn doet ik jou gevoel voor fashion naar een next level te tillen en onzekerheden op het gebied van kleding...

Plussize blogger ontwerpt zwemkleding

Plussize blogger ontwerpt zwemkleding

Fashion Katie Sturino: een blogster uit New York was het zat dat ze bij het uitzoeken van zwemkleding altijd gefrustreerd de winkel verliet. Dit is zo herkenbaar voor vele vrouwen waardoor haar eigen ontworpen zwemkleding nu zo’n succes is! Gewoon omdat het zo lekker...

DIY Bruisbal maken

DIY Bruisbal maken

Voor één bruisbal heb je nodig: -2,5 eetlepel citroenzuurpoeder-2,5 eetlepel baking soda-een scheutje badolie met een geur naar keuze-maizena-eventueel kleurstof Je mikt de citroenzuurpoeder en baking soda bij elkaar in een kom en mixt dit. Dan voeg je badolie toe,...

Fashion Nova heeft het slechtste photoshop team!

Fashion Nova heeft het slechtste photoshop team!

Fashion Nova een toffe webshop waar zowel mannen als vrouwen een outfit kunnen shoppen!  Op zich helemaal niets mis mee en ze hebben veel keuze. Echter slaan ze qua foto’s, waarbij ze hun kleding presenteren, de plank mis. We hebben geen idee wie zicht ontfermd over...