fbpx

Het hele artikel in het Nederlands lezen? scrol dan naar onderen

Noah literally has a dream job; he is a personal shopper. He lives in France, close to Paris where he knows all the nice shops! Revelinch was very curious about Noah and thought it was time to ask Noah everything we want to know about this job!

You are a personal shopper, how do you end up in this business?
I always wanted to do this because I always liked helping people. In 2013 I was working as a buyer at Europcar (French car rental company). I quitted my job and start doing it. 

How did You know You got the skills?
When I was working there a lot of people asked me “where do you buy your clothes, I’ve always wanted to dress well but I don’t know how to do it…” So I made up my mind and decided to help them. At the beginning it was for free because what I wanted the most was helping people and give them a chance to feel better, get better, and be happy. 
After that job at Europcar I took a makeover class during 6 months. I got graduated and start my business. I decided to get paid because it takes me a lot of time and hassle however, my wages are not outrageous at all because my main goal is helping people.

What exactly do you do as a personal shopper, how does it work?
Here is how it worked at the beginning: Word of mouth and then I did some prospection and built up my customer base. 

First step: I send to my client a quizz asking for 2 pictures (1 portrait and 1 full body), skin type, flesh color, size, weight, shape. I asked them what are their expectations, are they ready to change, why do they want to try the experience.

Second step: we meet and take a coffee, discuss during 30 – 45 minutes and then we start the makeover. 

Third step: I take them shopping to my favorite stores during 2 or 3 hours (until they get fed up LOL, I don’t really count my time when I’m doing shopping).

What are your favorite brands and why?
My favorite brands are G-Star, CK, le temps des Cerises, Levi’s, I like H&M too, some French brands as well that you only can find in Le Marais. I did like Inditex brands but the quality has decreased sadly. Nike for the sneakers, I do like Berluti, Louboutin but they are quite expensive.

We’re do you pay attention to when you go shopping for a new wardrobe for someone?Finally, once we do this they go back home and call me back for more. This is the second part of the job, I go shopping for them. They text me or call me telling me that they have an event coming up or they just want to have new clothes. So I go shopping for them. This part is only when I’ve already meet my clients and went shopping with them.

As a personal shopper you are there to shop as a profession, is that just as fun as it seems?
Indeed, it’s super FUN!! Because I don’t even take it as a job, it’s just entertainment because when people ask me for help, they are keen to learn, they wanna change to get a better image of themselves. 

Why did you stop?
I did not stop but I wanted to have a permanent job because I wanted to build a family and this job does not bring a stable situation if you don’t have clients.

Have you ever experienced that you really could not succeed for some outfit or person or shopped a totally wrong look?
Actually, it went wrong only one time because the client did not want to be aware and open minded. I don’t want to change dramatically the personality of the customer and when it happened I felt like I failed and did not even want to get paid.

Have you ever experienced something special in your work as a personal shopper, something you want to share?
Well many times I got hit on by girls when they asked me what I was doing as a job. But the funniest thing that happened to me was I asked a girl to send me the pics and she sent me nude pics..

What kind of people approach you? Are that mostly Famous people and people with a thick scholarship or are you available for everyone?
I did help some professional sportsmen, and one really famous person but I’m not allowed to tell that.

 Follow Noah On Instagram: Noah_nlg & about_us_conseil

Noah heeft letterlijk een droombaan; hij is namelijk personal shopper. Hij woont in Frankrijk, dicht bij Parijs waar hij alle leuke winkels kent! Revelinch was erg nieuwsgierig naar Noah en vonden het tijd om Noah het hemd van het lijf te vragen!

Je bent personal shopper, hoe kom je in dit (nogal speciale) beroep terecht?
Ik wilde dit altijd doen omdat ik graag mensen help. In 2013 werkte ik als inkoper bij Europcar (Frans autoverhuurbedrijf). Ik stopte met mijn huidige baan en begon daar. Toen ik daar aan het werk was, vroegen veel mensen me “waar koop jij je kleding, ik heb me altijd goed willen kleden, maar ik weet niet hoe ik dit moet doen …” Dus ik besloot om ze te helpen. In het begin deed ik het gratis omdat ik hen een kans wilde geven om zich beter te voelen, beter te worden en gelukkiger te zijn. Ik stopte bij Europcar, ging 6 maanden een styling-opleiding doen en begon mijn bedrijf. Ik besloot om alles betaald te nemen omdat ik ervan wou leven maar mijn mijn hoofddoel bleef het helpen van mensen.

Wat doe je precies als een personal shopper, hoe werkt het?

Mond-tot-mondreclame wat uitliep op klanten opbouw.

Eerste stap: ik stuur een soort vragenlijst aan mijn klant met de vraag om 2 foto’s (1 portret en 1 volledige), huidtype, huidskleur, lengte, gewicht, vorm etc. Ik vraag naar hun verwachtingen, of ze klaar zijn om te veranderen, waarom ze mijn hulp hebben ingeschakeld en wat meer algemene vragen.

Tweede stap: ik plan een koffie afspraak in, we bespreken het plan gedurende 30 – 45 minuten en dan beginnen we aan de make-over.

Derde stap: ik neem ze mee naar mijn favoriete winkels. We gaan 2-3uur winkelen (totdat ze er genoeg van hebben).


Wat zijn je favoriete merken en waarom?
Mijn favoriete merken zijn G-Star, CK, le temps des Cerises, Levi’s, ik hou ook van H & M, ook enkele Franse merken die je alleen in Le Marais kunt vinden. Ik hield van Inditex-merken, maar de kwaliteit is helaas afgenomen. Nike voor de sneakers, ik hou wel van Berluti, Louboutin maar die zijn vrij duur.

Waar let je op wanneer je gaat winkelen voor een nieuwe garderobe voor een klant? Als we klaar zijn met voorgaand proces hebben we een aantal dagen later een telefonische afspraak. Dit is het tweede deel van mijn baan, ik ga voor ze winkelen. Ze bellen/appen of mailen me dat ze een bijvoorbeeld een afspraak of feestje hebben en een nieuwe outfit willen. Ik ga dan voor ze op pad. Dit deel is als ik al vaker wat voor ze heb mogen doen.

Als personal shopper ben je er om te winkelen, is dat net zo leuk als het lijkt?
Inderdaad, het is super LEUK!! Ik beschouw het niet eens als werk, het is gewoon entertainment. Mensen vragen om mijn hulp dus willen ze ook wat leren, ze willen veranderen om een beter beeld van zichzelf te krijgen.

Waarom ben je gestopt?
Ik ben nooit gestopt, maar ik wilde een vaste baan. Ik wou een gezin stichten en deze baan brengt geen stabiele situatie met zich mee als je geen klanten hebt.

Heb je ooit meegemaakt dat je echt niet kon slagen voor een outfit of persoon of een compleet verkeerde look bij elkaar shopte?
Het ging eigenlijk maar één keer fout omdat de klant niet bewust open stond voor een nieuwe look. Ik wil de persoonlijkheid van de klant niet dramatisch veranderen en toen het gebeurde, voelde het alsof ik had gefaald. Ik heb deze opdracht daarom ook niet betaald genomen.

 
Heb je ooit iets bijzonders ervaren in je werk als een persoonlijke shopper, iets dat je wil delen?Het grappigste wat me overkwam was dat ik een vrouw, na de eerste intake, vroeg me de foto’s te sturen ik plaats van een portret en volledige foto kreeg ik naaktfoto’s. 

Welke mensen benaderen jou? Zijn dat vooral Beroemde mensen en mensen met een dikke beurs of ben je beschikbaar voor iedereen?
Ik heb enkele professionele (beroemde) sporters geholpen, artiesten naar wie kan ik helaas niet vertellen.

Volg Noah op Instagram: Noah_nlg & about_us_conseil3 BELANGRIJKE tips bij het uitzoeken van een outfit

3 BELANGRIJKE tips bij het uitzoeken van een outfit

Bij het uitzoeken van een outfit kan je soms al helemaal vastlopen, laat staan als het gaat om een outfit die jouw die ene baan moet geven! Wij begrijpen dat en hebben 3 tips op een rijtje gezet waar je ALTIJD even rekening mee moet houden en goed over na moet denken!...

Hoe zelfvertrouwen je kan helpen met je business

Hoe zelfvertrouwen je kan helpen met je business

We zijn allemaal wel eens onzeker, vooral als wij vrouwen onze maandelijkse issue hebben en ons zelfverzekerde gevoel nergens te vinden is! Als jij een onderneming hebt is zulke onzekerheden helemaal niet handig maar wat helpt nu om je daar een beetje overheen te...

Closet Scan

closet Scan "Ik kijk graag met je mee om alles uit je kast te halen" BoekenJe kast hangt vol met kleding maar leuke setjes maken lukt niet! Je hebt het gevoel dat je een paar kleine tips nodig hebt om zelfstandig in de toekomst te kunnen combineren waarbij je beter en...

Body Scan

Body Scan "Ik kijk graag met je mee om alles uit je figuur te halen" Je bent altijd opzoek naar de perfecte outfit voor die ene meeting maar weet niet waar je aan moet trekken? Je hebt het gevoel dat je een paar kleine tips nodig hebt om zelfstandig in de toekomst te...

1 OP 1 SHOP ADVIES

Het 1 op 1 shop advies aanbod, is er om jouw te helpen bij je kleding keuze. De vragen wat past er goed bij mij en wat trek ik aan? helpen we de wereld uit! Mijn doet ik jou gevoel voor fashion naar een next level te tillen en onzekerheden op het gebied van kleding...

Plussize blogger ontwerpt zwemkleding

Plussize blogger ontwerpt zwemkleding

Fashion Katie Sturino: een blogster uit New York was het zat dat ze bij het uitzoeken van zwemkleding altijd gefrustreerd de winkel verliet. Dit is zo herkenbaar voor vele vrouwen waardoor haar eigen ontworpen zwemkleding nu zo’n succes is! Gewoon omdat het zo lekker...

DIY Bruisbal maken

DIY Bruisbal maken

Voor één bruisbal heb je nodig: -2,5 eetlepel citroenzuurpoeder-2,5 eetlepel baking soda-een scheutje badolie met een geur naar keuze-maizena-eventueel kleurstof Je mikt de citroenzuurpoeder en baking soda bij elkaar in een kom en mixt dit. Dan voeg je badolie toe,...

Fashion Nova heeft het slechtste photoshop team!

Fashion Nova heeft het slechtste photoshop team!

Fashion Nova een toffe webshop waar zowel mannen als vrouwen een outfit kunnen shoppen!  Op zich helemaal niets mis mee en ze hebben veel keuze. Echter slaan ze qua foto’s, waarbij ze hun kleding presenteren, de plank mis. We hebben geen idee wie zicht ontfermd over...