fbpx

Jennifer Serena (30) oprichtster van revelinch viel in een maand tijd 10 kilo af door op te letten wat ze at en actief te bewegen.
Ze heeft een dagboek bij gehouden en deelt haar eigen (ongefilterde) versie over haar proces.

Om eerlijk te zijn was het niet mijn eigen frustratie wie het aanwakkerde om af te vallen maar meer het feit dat andere me stille hints gaven dat ik was aangekomen.
Ik ben nooit extreem dik geweest en het enige verschil was dat ik niets meer deed aan sport, weinig bewoog en vaak uiteten ging! “Ik kwam in een rustig vaarwater” dat is wat ik vaak zeg. Ik zat lekker in mijn vel en liet me ff gaan! 

Het ergste vond ik dat ik niet fit was. Ik kan me nog herinneren dat ik in Scheveningen de duin op moest klimmen met behoorlijk wat zacht zand! Iedere stap die ik deed zakte ik voor de helft weer naar beneden. Ik dacht dat ik het niet zou halen! Ik moet er nu om lachen maar even eerlijk, dat is niet normaal! Dat was voor mij het punt waarop ik het besef kreeg dat ik er wat aan moest doen.

 
Ik begon met opletten wat ik at! Ik ben altijd best gezond geweest qua voeding en er waren niet veel veranderingen nodig maar een paar kleine aanpassingen die ik moest hanteren! Ik ben niet echt gek op bijvoorbeeld ijs of taart dus dat eet ik amper. Voor mij was het voornamelijk de pasta’s en brood wat er voor zorgde dat ik veel koolhydraten binnen kreeg. Op zich is dat niet zo erg maar ik bewoog amper dus ik verbrandde dat niet. Ik heb een kantoorbaan dus zit ik de hele dag stil. Mijn werk is ongeveer 45min rijden dus mijn dag bestond uit: opstaan, klaarmaken, ontbijten, in de auto naar werk, werken – of terwijl de hele dag stil zitten -, terug rijden, koken, eten en (nu komt het): “bankhangen”. Het meest verraderlijke OOIT! Omdat je er gewend aan raakt wordt je lui, ‘s avonds zo uitgeblust zijn dat je er niet eens aan moet denken om nog te gaan sporten. Nou dan kan ik je nu alvast vertellen: “dat gaat niet veranderen als je er niets aan doet!” Zet die knop om! Het praat nu makkelijker dan dat het was en ik had geluk met het feit dat ik me zo irriteerde, aan mijn lichaam, dat ik gewoon weer lekkerder in mijn vel wou zitten.

Ik zag mezelf per dag veranderen en merkte ik het al na 3 weken! Ik kon die trap gewoon zonder een zuurstof fles opkomen en geen druppel zweet als ik boven was. Naja natuurlijk is dit overdreven maar ik was het nooit gewend dat ik dat een tijdje gevoelt hebt dus ik vond het voornamelijk irritant!

By the way: Instagram was voor mij ook motivatie. Ik keek naar al die slanke modellen, keek naar oude foto’s van mezelf en vroeg mijzelf af of ik mijzelf mooier vond toen der tijd. Nou niet perse mooier want ik voelde me “nu” een stuk gelukkiger maar ik miste mijn oude figuur!

Ik begon met Kick boxen. Wat vind ik dit een toffe sport! De eerste les ging ik stuk! We begonnen met een warming up met schaduw boxen, 2 minuten lang in de lucht boks bewegingen maken. 2 minuten jumping jacks en vervolgens 2 minuten op een verhoging springen! Na afloop begon alles te draaien en hoorde ik ergens in de verte de trainer zeggen dat dit de warming up was! Ik dacht dit overleef ik nooit. Nee ik was ver van een fit persoon! Na les 3 begon ik ergens het gevoel te krijgen dat ik een soort van mee kon komen!

 3 BELANGRIJKE tips bij het uitzoeken van een outfit

3 BELANGRIJKE tips bij het uitzoeken van een outfit

Bij het uitzoeken van een outfit kan je soms al helemaal vastlopen, laat staan als het gaat om een outfit die jouw die ene baan moet geven! Wij begrijpen dat en hebben 3 tips op een rijtje gezet waar je ALTIJD even rekening mee moet houden en goed over na moet denken!...

Hoe zelfvertrouwen je kan helpen met je business

Hoe zelfvertrouwen je kan helpen met je business

We zijn allemaal wel eens onzeker, vooral als wij vrouwen onze maandelijkse issue hebben en ons zelfverzekerde gevoel nergens te vinden is! Als jij een onderneming hebt is zulke onzekerheden helemaal niet handig maar wat helpt nu om je daar een beetje overheen te...

Closet Scan

closet Scan "Ik kijk graag met je mee om alles uit je kast te halen" BoekenJe kast hangt vol met kleding maar leuke setjes maken lukt niet! Je hebt het gevoel dat je een paar kleine tips nodig hebt om zelfstandig in de toekomst te kunnen combineren waarbij je beter en...

Body Scan

Body Scan "Ik kijk graag met je mee om alles uit je figuur te halen" Je bent altijd opzoek naar de perfecte outfit voor die ene meeting maar weet niet waar je aan moet trekken? Je hebt het gevoel dat je een paar kleine tips nodig hebt om zelfstandig in de toekomst te...

1 OP 1 SHOP ADVIES

Het 1 op 1 shop advies aanbod, is er om jouw te helpen bij je kleding keuze. De vragen wat past er goed bij mij en wat trek ik aan? helpen we de wereld uit! Mijn doet ik jou gevoel voor fashion naar een next level te tillen en onzekerheden op het gebied van kleding...

Plussize blogger ontwerpt zwemkleding

Plussize blogger ontwerpt zwemkleding

Fashion Katie Sturino: een blogster uit New York was het zat dat ze bij het uitzoeken van zwemkleding altijd gefrustreerd de winkel verliet. Dit is zo herkenbaar voor vele vrouwen waardoor haar eigen ontworpen zwemkleding nu zo’n succes is! Gewoon omdat het zo lekker...

DIY Bruisbal maken

DIY Bruisbal maken

Voor één bruisbal heb je nodig: -2,5 eetlepel citroenzuurpoeder-2,5 eetlepel baking soda-een scheutje badolie met een geur naar keuze-maizena-eventueel kleurstof Je mikt de citroenzuurpoeder en baking soda bij elkaar in een kom en mixt dit. Dan voeg je badolie toe,...

Fashion Nova heeft het slechtste photoshop team!

Fashion Nova heeft het slechtste photoshop team!

Fashion Nova een toffe webshop waar zowel mannen als vrouwen een outfit kunnen shoppen!  Op zich helemaal niets mis mee en ze hebben veel keuze. Echter slaan ze qua foto’s, waarbij ze hun kleding presenteren, de plank mis. We hebben geen idee wie zicht ontfermd over...