fbpx

Bij het uitzoeken van een outfit kan je soms al helemaal vastlopen, laat staan als het gaat om een outfit die jouw die ene baan moet geven! Wij begrijpen dat en hebben 3 tips op een rijtje gezet waar je ALTIJD even rekening mee moet houden en goed over na moet denken! Men is nogal verdeeld over hoe klassiek je outfit moet zijn. Het ene bedrijf ziet jouw het liefste in een mantelpakje terwijl het andere bedrijf liever iets luchtiger over wil komen. Ga je naar een klant of bedrijf die traditionele kleding waardeert? Trek dan een conservatievere outfit aan dan normaal. Het belangrijkste is dat je altijd dicht bij jezelf blijft en je eigen stijl aanhoudt, je comfortabel voelt en zelfverzekerdheid uitstraalt in de kleding die je draagt. 

1. Basis, basis en nog eens basis!

That’s the key!! Investeer in goede basisstukken; een mooie pantalon, een kwalitatieve colbert en een paar kwalitatieve/mooie pumps. Zorg ervoor dat je dit ook in de basis kleuren kiest. Denk hierbij aan zwart/grijs/donker blauw en niet aan fel geel of knal rood.

2. Pasvorm

Jaaaa! Zorg dat het passend is. Je kan de perfecte outfit kiezen maar als het te strak of te ruim zit, zal het niemand staan. Let bij het uitzoeken van je outfit dus goed op hoe het jasje in de schouders zit. Kan het knoopje dicht, geen spanning in de naden? Vraag desnoods hulp bij het uitzoeken van je maat.

3. TE = niet doen

Als je gaat voor een jurk of rok, zorg dan dat dit een passende lengte heeft. Ga nooit voor TE kort. Alles waar TE voor staat trouwens niet doen! Ook bij een lange jurk of rok moet je even goed nadenken of het passend is.